Jeff Philipsen, eigenaar van het Mechelse Repas Catering, gaat van start met een nieuw initiatief. Bij Lunch@School kunnen gezonde lunches worden besteld voor kinderen van de lagere school. De lunches worden kant en klaar op school bezorgd.

“We hebben voor dit project een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren met Deloitte en de Vlaamse overheid”, zegt Jeff Philipsen, “en de resultaten waren positief. Lunch@School staat volledig los van onze cateringfirma Repas Catering en wordt een op zichzelf staande onderneming.”

Bij Lunch@School kan je online gezonde lunches bestellen. “We mikken op leerlingen van de lagere school. Een gezonde lunch is erg belangrijk voor opgroeiende kinderen. Daarom willen we met Lunch@school een gezond alternatief aanbieden voor de klassieke brooddoos. Ouders hebben niet elke dag de tijd om te zorgen voor een evenwichtige lunch voor hun kind. Dankzij Lunch@school krijgt het kind toch een gezonde lunch.”

Er zijn een aantal basislunches die eventueel kunnen worden aangepast op vraag van de besteller. Een lunchpakket bestaat bijvoorbeeld uit sla, kerstomaatjes, mini salamiworstjes, blokjes kaas en een wit en een bruin broodje, of een boterham met kaas, een boterham met hesp, veldsla, staafjes komkommer en een trosje druiven.

“We besteden ook aandacht aan de verpakking”, zegt Jeff Philipsen. “Die is duurzaam en van gerecycleerd materiaal. De lunch zit in bakjes op basis van bagasse, het vezelachtig afval dat overblijft nadat het sap uit suikerrietstengels is geperst. De bakjes zijn composteerbaar.”

Na de paasvakantie start een proefproject in de vrije basisschool De Vlieger in Heffen. “Dan kunnen we alle structuren en logistiek uittesten en verfijnen.” De bestelde lunches worden voorzien van een label met school, klas en naam van het kind en de inhoud van het lunchpakket met ingrediëntenlijst.

De Mechelse burgemeester Bart Somers is volgens Jeff Philipsen alvast enthousiast over het project. “Ik heb hem ons persbericht gestuurd en hem gevraagd om een reactie. Bart Somers reageerde: “Een sterk staaltje van Mechels ondernemerschap. Elk kind heeft recht op een goeie maaltijd, en zulke moderne en nieuwe initiatieven sluiten daar naadloos op aan.””

Meer info over het concept is te vinden op de website lunchatschool.

Info over starters uit de regio vindt u hier.