Lesgeven in elektronica en een werkverleden als ingenieur zijn verleden tijd voor Frederik De Greef. Voortaan houdt hij aan de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg het gloednieuwe café De Kosmonaut open. “Hoewel ik niet echt ervaring heb, had ik wel altijd de droom om een eigen horecazaak te beginnen. Nu is het zover, en ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur”, aldus Frederik De Greef. Samen met zijn vriendin en ondersteund door een gemotiveerd team van jobstudenten en helpers, zal hij fulltime in de zaak werken.

Vintage

De verbouwingen aan het pand hebben zo’n 2,5 jaar in beslag genomen, maar het resultaat mag er zijn. “Samen met mijn vader heb ik veel tijd gestoken in het opknappen van het gebouw, dat oorspronkelijk als oude tramstatie van Heist-op-den-Berg werd gebruikt. In een eerste fase hebben we veel afbraakmateriaal naar buiten gesleept. Nadien zijn we pas echt aan de slag kunnen gaan”, vertelt Frederik De Greef.

Tweedehands meubelen uit de jaren 60 en 70 geven vorm aan het interieur van De Kosmonaut. “Die vintage look en feel gaat uitstekend bij onze naam. Verder staat De Kosmonaut symbool voor iemand die nieuwe horizonten wil verkennen en vaak bewandelde paden durft te verlaten. Aangezien dit echt mijn eerste stappen in de horecasector zijn, past dit wel in het plaatje.”

Mensen aantrekken

De ligging aan de Mechelsesteenweg is net buiten de stationsdrukte van Heist-op-den-Berg. Maar een gezellige opkomst in het café zal daardoor niet verhinderd worden. “Met ons interieur, kwaliteitsproducten, twee pooltafels en een sterke focus op muziek, hopen we mensen aan te trekken en hen een leuke avond te bezorgen. Ook events met dj’s en optredens zullen daar mee voor zorgen. En laten we niet vergeten dat er hier veel potentie is. Er komen nieuwe woonwijken in de buurt, en ook de 2.000 leerlingen van de vernieuwde middelbare school zijn hier meer dan welkom.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.