HEIST-OP-DEN-BERG – Ondernemen doe je met passie, maar het vraagt ook de nodige durf. Dat besefte ook Chloë Van den Bergh. Twee jaar lang combineerde ze haar zaak Be•you•tiful – by Chloë in bijberoep met een job als leerkracht. Die laatste heeft ze nu opgezegd om zich volledig op haar schoonheidssalon te concentreren.

Een opleiding criminologie en een specifieke lerarenopleiding brachten de 24-jarige Chloë Van den Bergh in de academische wereld. “Maar omdat ik niet graag stilzit, besloot ik om tijdens de vakanties opleidingen tot nagelstyliste te volgen. Het was een grote passie die ik na hard zwoegen onder de knie kreeg en nadien ook in mijn vrije tijd bleef uitoefenen.”

Met slechts 24 uren per dag liet de job als leerkracht haar niet toe om nieuwe klanten te verwelkomen of extra diensten aan te bieden. “Ik heb hard moeten nadenken of ik mijn jobzekerheid in het onderwijs durfde achterlaten. Maar uiteindelijk heeft mijn droom gewonnen. Ondanks het feit dat ik een universitair diploma heb, ligt mijn hart momenteel bij mijn eigen zaak en wil ik deze dan ook de kans geven om verder te groeien.”

Professioneel en persoonlijk

Chloë Van den Bergh focust zich voornamelijk op het plaatsen van kunstnagels. Daarin biedt ze heel wat mogelijkheden gaande van french manicure of babyboomernagels tot volledige kleur en nail art. “Door de combinatie met mijn andere job kon ik wegens tijdsgebrek geen extra diensten aanbieden. Nu ik volledig voor dit verhaal kies, start ik zo snel mogelijk met het plaatsen van wimper extensions.”

Een professionele, persoonlijke aanpak is daarbij het handelsmerk. “Ik probeer me steeds te verdiepen in nieuwe trends en volg regelmatig cursussen of workshops om de kwaliteit hoog te houden. Verder is een gezellige babbel ook heel belangrijk in mijn zaak.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.