PUTTE – Heel wat bedrijven bereiden hun jaarlijkse events voor, en Bar-A-Laise mikt op deze doelgroep. Deze jonge onderneming uit Putte komt niet alleen zelf langs met een foodtruck, maar stelt deze ook ter beschikking om te huren.

Decennialang is brood en banket een passie geweest voor Bart Houdenaert. Hij hield 19 jaar Bakkerij Bartholomeus in Peulis open, maar besloot uiteindelijk te stoppen. Het gemis werd echter te groot.

“Een jaar na de stopzetting van de brood- en banketbakkerij begon het toch wat te kriebelen om opnieuw creatief en ondernemend uit de hoek te komen. Ik heb dan maar besloten om de koe bij de horens te vatten en een nieuw verhaal te starten”, aldus Bart Houdenaert, zaakvoerder van Bar-A-Laise.

Te huur

In het nieuwe verhaal speelt een foodtruck de hoofdrol, en de focus ligt vooral op ijs. “Daarmee schuimen we heel wat events en feesten af. Ook collega-foodtruckers staan we bij als ze dubbele boekingen hebben of als ze op grotere evenementen staan.” Verder kent Bar-A-Laise ook een concept rond wafels, desserts, soepen en cocktails.

Maar er is ook een andere optie. “Particulieren, verenigingen en bedrijven kunnen de foodtruck huren en de uitbating zelf voor hun rekening nemen. Ze kiezen dan zelf welke producten ze verkopen en schakelen hun eigen medewerkers in.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Bent u ook een starter uit de regio Mechelen of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be. Misschien komt u de komende weken ook in de schijnwerpers te staan.