SINT-KATELIJNE-WAVER – In tijden van stress en burn-out neemt het belang aan coaching alsmaar toe. Maar ook voor consulting rond samenwerking en talentmanagement ligt een hele weg open. Sinds kort combineert Annelies Boelaert beide activiteiten onder Annelies Boelaert Coaching & Consulting.

Als coach is Annelies Boelaert actief bij Het Appèl, een groepspraktijk in Mechelen die verschillende begeleidingsdisciplines herbergt. Zij neemt er loopbaanbegeleiding, stress- en burn-outcoaching, relaxatie, ontspanningsvoetreflexologie en hartcoherentiecoaching voor haar rekening.

“Ik werk vooral op het vlak van stress en talent. Ik begeleid mensen regelmatig preventief, maar meestal help ik klanten op weg die reeds in een stressvolle fase zitten of niet willen hervallen”, aldus Annelies Boelaert. “Loopbaanbegeleiding is wat mij betreft een preventievere manier van werken: zoeken naar wat de echte talenten van mensen zijn, zodat ze met meer energie en veerkracht in hun werk kunnen staan.”

Nieuwe stap

Hoewel Annelies Boelaert al enkele jaren actief is in de coachingsector, deed ze dat voordien in bijberoep. “Na verloop van tijd werd de workload van het bijberoep groter in verhouding tot het hoofdberoep. Ik nam er dan ook nog eens loopbaanbegeleiding bij, waardoor ik heb besloten om volledig voor dit verhaal te gaan.”

Zo legde ze haar vaste functie van HR program manager bij Wolters Kluwer naast zich neer om ook het HR-luik als zelfstandige uit te voeren. “Met Annelies Boelaert Coaching & Consulting ben ik zo ook actief in HR-consulting. Daarbij ondersteun ik managers en teams om beter samen te werken en om hun business vlotter te doen draaien. Ik ga ook naar bedrijven om opleidingen rond thematieken zoals stress en burn-out te verzorgen.”

Boeiende combinatie

Terwijl bij de coaching vooral particuliere klanten over de vloer komen, staat Annelies Boelaert via de consulting ook met bedrijven in contact. “Het boeiende is dat ik de vaardigheden bij het ene luik kan gebruiken bij het andere, en omgekeerd. Bovendien heb ik jarenlange ervaring in HR en heel wat inzicht in verschillende gezondheidsthematieken. Dat maakt dat ik in beide onderdelen heel wat expertise heb en accuraat kan handelen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat ons iets weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.