HEIST-OP-DEN-BERG – Vier van de vijf dagen is Kurt Loef aan de slag als data officer. De rest van de week steekt hij zijn tijd in het pas opgerichte Andron Leather dat op maat gemaakte leren hals- en polsbanden creëert. De zaak uit Booischot bij Heist-op-den-Berg richt zich daarmee op een kleine nichemarkt.

De halsbanden van Andron Leather kunnen enerzijds gebruikt worden om honden aan de leiband te houden, maar kunnen anderzijds, net als de leren polsbanden, voor meer intiemere praktijken worden ingezet. “Het gaat dan om mensen die houden van een speciale seksuele belangstelling en zelf de rol van puppy of slaaf willen opnemen”, zegt Kurt Loef.

Kurt Loef kent zelf die leefwereld en merkte op dat de vraag naar dat soort kledingaccessoires zeker aanwezig was. “Alleen waren deze items vaak te weinig gepersonaliseerd en van ondermaatse kwaliteit. Daar breng ik met Andron Leather nu verandering in door met eigen materiaal en design te werken, echt handmade in Belgium.”

Internationale afzetmarkt

De vervaardigde items worden intussen goed gesmaakt en dan vooral bij internationale klanten uit Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk. “Allemaal mensen die via mond-tot-mondreclame bij mij terecht zijn gekomen. Voor die klanten maak ik ook filmpjes terwijl ik hun producten aan het maken ben. Daar krijg ik veel positieve reacties op, want ze zien met hun eigen ogen hoeveel werk en aandacht er wordt ingestoken.” De interesse van de Belgische markt moet momenteel nog worden aangewakkerd.

Hoewel het potentieel tot uitbreiding bestaat, wil Kurt Loef met Andron Leather vooral een kleine zaak blijven. “Andron Leather is bewust opgericht om de kwaliteit in dit soort kledingaccessoires te optimaliseren. Ik blijf dus in beperkte oplage gepersonaliseerde artikels maken om al mijn klanten tevreden te houden. Wel hoop ik stilaan ook een Belgisch publiek te kunnen aanspreken met mijn producten.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.