MECHELEN – Na 24 jaar als kinesist actief te zijn geweest, koos Greta Roggemans voor een totale ommekeer. Ze droomde er altijd van om een winkel over te nemen, maar was nooit actief op zoek gegaan. Toen het pand van Oil & Vinegar op de Mechelse IJzerleen te koop kwam te staan, twijfelde ze echter geen seconde.

Greta Roggemans werkte jarenlang als kinesist in een groepspraktijk in Rumst. Ze was nog steeds gepassioneerd, volgde opleidingen, en slaagde telkens met glans voor de strenge controles die kinesisten moeten doorstaan.

“De goesting om door te gaan was er zeker, maar alle steren kwamen op één lijn te staan. De vorige eigenaar van het pand was overleden en de echtgenote wou de zaak overlaten. De trein reed voorbij en ik ben erop gesprongen. Dit is nu een nieuwe uitdaging voor mij”, vertelt Greta Roggemans.

Een droom

Ze richtte een eigen bvba, Alom, op om de zaak uit te baten. Alom is Hongaars voor droom, een toepasselijke naamkeuze dus. “Het was altijd al mijn wens om zelf een winkel te leiden”, zegt Greta Roggemans. “Dat het nu Oil & Vinegar is geworden, maakt het eens zo speciaal want naast een passie voor kinesitherapie heb ik er ook eentje voor smaken, kleuren en eten. Die passie kan ik in mijn nieuwe rol ten volle kwijt.”

Een uitdaging wordt het vast en zeker, want de manier van werken en denken is compleet verschillend van haar vorige job. “Het zijn nog langere uren, maar ik haal er nog meer voldoening uit. De grootste uitdaging is echter om verkoper te zijn, al denk ik dat zoiets eerder spontaan gebeurt. Iets wat je zelf graag hebt of klaarmaakt, breng je nu eenmaal beter aan de man.”

Verbouwingen

Er werkt continu iemand halftijds in dienst, maar in deze periode van de feestdagen worden ook jobstudenten ingeschakeld. In februari sluit de zaak voor een week om in maart onder een volledig nieuw interieur weer open te gaan.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.