MECHELEN – Interoute, eigenaar van een wereldwijd cloudservicesplatform, gaat in zee met Mobit. Deze starter biedt sinds 1 september vorig jaar onder meer in Mechelen deelfietsen aan met een app.

Mobit is een fietsdeelplatform zonder vaste standplaatsen voor de fietsen. Elke fiets is uitgerust met een slim slot. Dit hoefijzerslot gecombineerd met een bluetooth- en een datafunctie geeft verbinding met de server. Gebruikers scannen de QR-code op de fiets die ze willen lenen, en dan gaat het slot open.

Mobit is van origine een IT-bedrijf, maar vooral het hostingsysteem was voor hen een uitdaging. Daarom koos het bedrijf voor Interoute als partner. Het signaal dat de private Interoute-Cloud (VDC) bij het scannen van de QR-code op een fiets doorgeeft, is cruciaal, want elke vertraging in dat proces is een hinderlijk element voor de gebruiker. De VDC van Mobit is gedistribueerd in drie zones (Frankfurt, Parijs en Berlijn) wat zorgt voor een stabiel en always-on platform.

Mobit zit momenteel nog in een testfase. In de eerste maanden na de lancering legden de 3.000 gebruikers gezamenlijk zo’n 6.500 ritten af. De verwachting van Mobit is dat dit aantal de komende maanden exponentieel zal stijgen en in de toekomst wil de starter met zijn deelfietsen aanwezig zijn in alle Belgische centrumsteden.

Flexibel

Alexander de Bièvre, medestichter van Mobit: “De grote kracht van Interoute is dat zij heel snel in ons hebben geloofd en achter ons concept zijn gaan staan. Ze hebben zich ook heel flexibel naar ons opgesteld bij het opzetten van een testomgeving. Het is natuurlijk cruciaal dat de applicatie geschreven wordt op het platform waarop het gehost wordt. En naar de toekomst toe is Interoute ook heel flexibel in het uitbreiden van de infrastructuur die we nodig kunnen hebben.”

Jan Dezutter, Director Sales and Marketing bij Interoute: “We voorzien niet enkel advies op IT-vlak, maar ook op het gebied van marketing en sales. We zijn trots dat we onze knowhow met Mobit kunnen delen. Maar de keuze om iets met het advies te doen, ligt volledig bij Mobit.”