Start-up van de Week: Our Daily Bottle wil wijnwereld op zijn kop zetten

Isabeau Sas.

Isabeau Sas.

Isabeau Sas, Mechelse in hart en nieren, keerde na een jarenlang verblijf in Zuid-Afrika en via een omweg langs San Francisco en Bordeaux (voor een MBA Wijnmarketing) terug naar België. Ze richtte samen met vennoot Valeer bijna onmiddellijk de online wijnclub Our Daily Bottle op.

“Ik ben sinds januari terug in België omdat ik een e-commerce project uit de grond wou stampen en iets wou doen aan de tanende interesse van Belgische jongeren in wijn”, zegt Isabeau. “Met onze start-up  Our Daily Bottle Wine Club willen we de Belgische wijnwereld op zijn kop zetten.”

Vennoot Valeer.

Vennoot Valeer.

Wie lid wordt van de club, leert elke maand twee nieuwe wijnen kennen. “Het gaat om wijnen uit de meest dynamische wijnstreken in de wereld van toffe kleine wijnboeren. Wijn moet een streekproduct zijn. Weg met de zielloze bulkwijn die zijn gemanipuleerde smaak ontvangt van chemicaliën en pesticides.” Leden kunnen kiezen uit verschillende formules. Wie opteert voor de Our Daily Bottle Formule krijgt een fles rood en een fles wit voor dagelijks gebruik. “Maar de wijnen zijn zeker niet alledaags. Ze hebben een erg toegankelijk karakter en een divers smaakpalet.”

Wie gaat voor de Coup de Coeur Formule krijgt eveneens elke maand een fles rood en een fles wit toegezonden. “Maar dit zijn meer complexe wijnen, eventueel voor een speciale gelegenheid. Ze vragen een beetje meer aandacht.”

Duurzaamheid is voor Our Daily Bottle ook van groot belang. “Wij kiezen steevast voor wijnen uit duurzame, biologische of biodynamische landbouw. Bovendien compenseren we onze CO2-uitstoot via Ondernemers zonder Grenzen en planten een boom voor iedere box wijn die elke maand de deur uitgaat.”

De online wijnclub komt uiteraard ook af en toe live samen. “Wijn moet je delen. Onze members-only wijn events zijn leuk, sociaal en er loopt veel schoon volk rond.”