Caro Lemaire.

Caro Lemaire.

Het gaat hard bij de Mechelse start-up Background Educations. Nog geen jaar na de start in september 2014 heeft oprichtster Caro Lemaire een team van acht programmamanagers rond zich verzameld en worden de lessen uitgebreid naar Gent, Brussel en Antwerpen. Ook de locatie in Mechelen blijft behouden.

Caro Lemaire is business developer bij VITO, maar heeft daarnaast een blijvende passie voor leren en studeren. Zij vond dat er een gat in de markt was op het gebied van avondonderwijs voor volwassenen, dat zeer vaak gericht is op professionele vorming. Volgens haar was er nood aan avondonderwijs op maat van werkende mensen die gewoon uit interesse iets willen bijleren. Ze richtte Background Educations op, waar om de twee weken een les wordt gegeven door docenten uit heel België en zelfs uit het buitenland. Er zijn profs bij van de KULeuven, Ugent, VUB, UCL en UA en uit Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Het concept sloeg in, en Background Educations slaat nu zijn vleugels uit. “Vanaf september vinden onze programma’s plaats op drie nieuwe locaties. Daarnaast blijft onze vaste stek in Mechelen behouden, want we zijn heel tevreden met de aula bij Thomas More die heel goed bereikbaar is. In Gent hebben we een evenwaardig alternatief gevonden bij de HoGent, aan de achterkant van station Gent-Sint-Pieters. House of Innovation wordt onze nieuwe thuishaven in Antwerpen. Een héél hippe ruimte dit keer, met veel kleur en hout, én goed gelegen natuurlijk. Muntpunt wordt ons onderdak in Brussel. Een fantastisch initiatief in het hart van Brussel, vlakbij het centraal station en ’s avonds zeker ook bereikbaar met de auto.”

In Mechelen starten de nieuwe programma’s biologie, filosofie en literatuurwetenschappen. In Gent kan je business & economie, klimaat & duurzaamheid of filosofie volgen. Antwerpen breidt uit met een programma wereldculturen, digitale technologie en business & economie. In Brussel vinden drie Engelstalige programma’s plaats: European politics, philosophy en literature.

Intussen is het team van Background Educations ook aanzienlijk uitgebreid met acht jonge en zeer enthoesiaste vrouwelijke programmamanagers.

Wie vóór 1 juli inschrijft voor een lessenreeks, kan rekenen op korting.

Hebt u interesse in beloftevolle starters? Hier vindt u een overzicht van pas opgerichte bedrijven.