Start it Fund voor startende ondernemingen

startupsKBC Securities lanceert vanaf januari 2016 het KBC Start it Fund. Dat is een venture capital-fonds waaruit starters uit incubator Start it@KBC van 50.000 tot 1,5 miljoen euro kapitaal kunnen ophalen om hun verdere groei te ondersteunen. Het fonds zal aanvankelijk 10 miljoen euro bevatten, ter beschikking gesteld door KBC en beheerd door KBC Securities.

“Als grootste Belgische early stage incubator zijn we erg blij met dit initiatief van KBC”, zeggen Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert, Founders van Start it @KBC. “Toegang tot early stage funding blijft vandaag in België eerder beperkt. Er zijn niet veel spelers in die markt. Het is dan ook heel positief voor startende ondernemingen dat die markt verder wordt versterkt.”

“Dit nieuwe VC fonds beschouwen we bij Start it als een dikke pluim voor het jarenlange pionierswerk en de inzet van al onze partners: Accenture, Cronos, Flanders DC, iMinds, KBC, Mobile Vikings en de academische wereld. Wat we samen hebben opgebouwd, is een keurmerk geworden in het Belgische start-up-landschap. En onze start-ups krijgen er een mooie funding-mogelijkheid bij. Het Start it Fund van KBC is één van de mogelijke tankstations aan de weg, naast de Co-foundry van Cronos, Bolero Crowdfunding, iStart van iMinds, Winwinner, verschillende VC funds, enz. Het is en blijft de start-up die kiest en beslist welke funding het best bij zijn bedrijf past.”

Aan het aanbod en de filosofie van Start it @kbc verandert niets. “We zijn en blijven een early stage incubator. Wij openen de weg naar funding maar financieren zelf geen start-ups. Onze eerste doel is het bouwen aan een community van start-ups, experten, bedrijven en mentoren die elkaar belangeloos verder helpen volgens het pay it forward-principe.”

Een lijst met start-ups uit de regio vindt u hier.