EASpoortjesSTANLEY Security Belgium, gevestigd in Mechelen, heeft zijn gamma uitgebreid met EAS artikelbeveiligingsproducten. Een EAS-systeem bestaat uit detectiepoortjes die aan de kassa’s of aan de uitgang van de winkel geïnstalleerd zijn. Het systeem werkt in combinatie met flexibele of harde tags die door het winkelpersoneel of door de fabrikant aan de producten worden bevestigd of gekleefd. Alle tags worden aan de kassa gedesactiveerd en verwijderd. Indien de klant probeert de winkel te verlaten met een product waar nog een tag aan bevestigd is, zal een alarm afgaan om het winkelpersoneel te waarschuwen.

“Het grote voordeel van EAS is dat het de ideale afschrikking is voor een potentiële winkeldief en dat het winkelpersoneel zich voor 100% kan wijden aan klantenservice in plaats van toezicht te houden op de producten”, zegt een woordvoerder van STANLEY Security. “EAS vervolledigt ons gamma dat verder bestaat uit camerabewaking, toegangscontrole en branddetectie.”

De uitbreiding heeft ook een positieve invloed op de interne keuken. STANLEY Security is op zoek naar nieuwe medewerkers.”Er zijn momenteel een aantal interessante vacatures. We zoeken onder meer een security technieker, een project manager en een junior commercial analyst.”

Het Mechelse bedrijf verliest evenmin het goede doel uit het oog. Op 27 september vindt het loopevent Dwars door Mechelen plaats. Door hier aan deel te nemen, zet STANLEY Security Belgium Bone4kids in de kijker. Deze organisatie zet zich in voor kinderen die lijden aan pseudoartrose, een zeer zeldzame aangeboren ziekte die jaarlijks ongeveer 500 kinderen in heel Europa treft. De aandoening leidt tot spontane niet-helende breuken van het bot. STANLEY Security kiest niet toevallig voor Bone4kids. Eleonor, het dochtertje van één van de STANLEY Security-medewerkers, lijdt aan de ziekte.