Stadsvernieuwing is thema van eetcafé

MpopAfgelopen weekend opende op de Mechelse Botermarkt de pop-upbistro van Mechelen Morgen: M-Pop. Dit eetcafé staat helemaal in het teken van stadsvernieuwing. Tijdelijke mini-tentoonstellingen zoomen in op enkele grote projecten. Nog tot eind augustus worden er drankjes en gezonde snacks geserveerd, binnen of buiten op het groot terras langs de Vliet.

In het pand bevond zich vorig jaar Club Geluk en daarvoor was er een Mexx-winkel gevestigd.

Aan de grote houten muur binnen hangen een dertigtal beelden die een vooruitblik geven op allerlei stadsvernieuwingsprojecten die in de steigers staan. Er zijn ook mini-expo’s over de Tinelsite en het stationsproject. Bij het stationsproject staat een maquette van de indrukwekkende fietspuzzel die nu volop in aanbouw is aan de Leuvensesteenweg. “De simulaties en maquettes in de bistro wekken het Mechelen van morgen tot leven. Zo kunnen Mechelaars en bezoekers nu al proeven van de evolutie die onze stad nog te wachten staat”, zegt burgemeester Bart Somers.

De pop-upbistro wordt uitgebaat door de broers Steven en Kevin Pauly, jonge ondernemers die hun strepen in de event- en horecawereld al ruim hebben verdiend. “Sinds enkele jaren ben ik me meer en meer gaan toeleggen op de culinaire onderdelen van grote evenementen en festivals”, vertelt Steven Pauly. “Samen met Mechelen Morgen hebben wij een moderne aanpak uitgewerkt voor een belevingsruimte waar lekkere voeding en gezelligheid centraal staan. Onze keuken biedt een jonge en vernieuwde versie aan van een eerlijke lunchkaart; klaargemaakt met verse ingrediënten en zo origineel mogelijk gepresenteerd.”

“Steven is voor Mechelen Morgen de juiste partner: een jonge ondernemer uit Mechelen, met oog voor kwaliteit en design en met een frisse kijk op de horecabeleving van de toekomst. Later zal hetzelfde team ook het M-Punt uitbaten”, zegt burgemeester Somers.

In M-Pop zullen zowel bieren en dranken van brouwerij Het Anker als van brouwerij Alken-Maes vloeien. “Hier kunnen we spreken van een unieke samenwerking tussen Mechelen Morgen en de twee Mechelse brouwerijen. Het gebeurt niet vaak dat verschillende brouwers hun drankengamma in één horecazaak aanbieden”, zegt manager van Mechelen Morgen Walter Walgraeve.

De pop-upbistro komt er omdat de opening van het geplande themacafé van Mechelen Morgen, het M-Punt in het Clarenhof, voorlopig moet worden uitgesteld totdat enkele vergunningsproblemen van de baan zijn. De bistro blijft open tot eind augustus, elke dag van woensdag tot en met zaterdag.