motumSSI Schäfer, gespecialiseerd in intralogistiek, en het Mechels AGV-bedrijf MoTuM hebben hun bestaand partnership uitgebreid. SSI Schäfer verwerft een meerderheidsaandeel in MoTuM. Hierdoor vult SSI Schäfer zijn productportefeuille van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) aan in het domein van geautomatiseerde pallettransportsystemen.

Die aanvulling hangt nauw samen met de uitrusting van de MoTuM-AGV’s met geïntegreerde swarm intelligence en gedecentraliseerde controletechnologie. MoTuM produceert niet alleen AGV’s op maat, maar bekleedt tevens een sterke positie in de groeiende markt van automatisering van standaard magazijnvoertuigen. Het aanbod omvat geautomatiseerde vorkheftrucks, reachtrucks en VNA’s (trucks voor smalle doorgang). Door de complementariteit van de producten van beide bedrijven kan SSI Schäfer op maat gemaakte oplossingen aanbieden, die voldoen aan alle eisen op het gebied van automatisch geleide voertuigen.

“MoTuM heeft de relevante technology al geïntegreerd in zijn AGV’s en verlegt constant de grenzen van de multi-agent technologie”, zegt Pieter Van Caesbroeck, Managing Director van MoTuM. “We zijn heel tevreden dat we in SSI Schäfer zo’n sterke partner hebben gevonden, zowel op strategisch als op financieel gebied. Samen kunnen we onze positie in de AGV-markt blijven versterken.”