Sporting Telenet wordt Play Sports

playsportsVanaf maandag 20 juli maakt Sporting Telenet plaats voor Play Sports.

Bij Sporting Telenet lag de focus voornamelijk op voetbal. Play Sports biedt een ruimer aanbod voor alle sportfans. Er gaat ook extra aandacht naar Belgische sporters die het waarmaken in binnen- en buitenland. Naast voetbal uit de Belgische en internationale competities breidt Play Sports het aantal balsporten uit met het beste Belgische en internationale volleybal, basketbal en hockey.

Voor auto- en motorsportfanaten is er motorcross en Formule 1 en Formule E. Golf is dag en nacht te volgen op het Play Sports Golf-kanaal. Voortaan vinden ook de veldritfans hun gading op Play Ports met de Hansgrohe Superprestige- en wereldbekerwedstrijden. Telenet gaat hiervoor samenwerken met de VRT. De openbare omroep zal van beide competities een aantal crossen uitzenden die in simulcast op Play Sports te zien zijn. Play Sports krijgt hiervoor de productionele ondersteuning van de VRT en de beschikking over hun commentatoren en co-commentatoren.

Luc Van Langenhove, manager VRT Sport: “Sporza en de VRT zijn heel blij dat deze samenwerking er komt. De VRT verzekert op een efficiënte manier een relevant aanbod veldrijden, niet alleen live maar ook in de journaals en duidingsprogramma’s, op radio en ook digitaal. Op deze manier kan de VRT ook haar jarenlange expertise op het gebied van veldrijden optimaal inzetten en delen met andere belangrijke spelers in het Vlaamse medialandschap.”

Daarnaast zal Play Sports een aantal nieuwe losse cyclocrosswedstrijden uitzenden. De veldritten van de Hansgrohe Superprestige en de Wereldbeker die niet door de VRT worden uitgezonden, worden opengesteld op Playtime (standaard op kanaal 11) voor tv-klanten van Telenet.

Sportfanaten zullen met Play Sports meer sportplezier krijgen voor hetzelfde bedrag als bij Sporting Telenet. Play Sports kost maandelijks 16,45 euro voor triple-play klanten. Een dagpas is beschikbaar voor 9,95 euro. Sporting Telenet abonnees worden automatisch Play Sports abonnees.

John Porter, CEO Telenet: “Sport doet ons wat. Van de kleine jongen die voor het eerst scoort, tot het stadion vol supporters bij de ultieme goal. We houden allemaal van onze sporthelden en als we ze bezig zien, supporteren we met hart en ziel. Precies daarom halen we bij Telenet het beste uit de technologie en combineren dat met een uitgebreider sportaanbod en top-entertainment op het scherm en het veld. Play Sports is geen sportzender, het is een sportervaring.”

Voor een overzichtsvideo van Play Sports klik hier.