Sportieve Mechelse teambuilding

supgolfOp zoek naar een originele sportieve activiteit voor een dagje teambuilding? City Golf en de SUP School Mechelen slaan de handen in elkaar en creëerden een gecombineerd programma om Mechelen op een hippe en ludieke manier te verkennen: met een surfplank onder de voeten en een golfstick in de hand.

City Golf Mechelen tovert de stad om tot één groot golfparcours. In groep wandel je langs de bezienswaardigheden van Mechelen terwijl je een balletje slaat. In plaats van naar een gat mik je het balletje naar verschillende targets, zoals een standbeeld, een fontein of een monument.

Tijdens de SUP-sessie (Stand Up Peddle) stap je op een surfplank op het water van de Dijle. Rechtopstaand of op je knieën peddel je van de Volmolen naar het Keerdok en terug. Zo krijg je een unieke kijk op Mechelen vanop het water.

Beide concepten bestaan nog maar enkele jaren in Mechelen en worden erg gesmaakt. “City Golf en SUP zijn allebei vernieuwende, frisse manieren om de stad te leren kennen”, zegt Vincent Hellemans van City Golf. “Beide belevingen zijn geen concurrentie, integendeel. Vanwege hun hippe karakter zien we ons aanbod als complementair, zodat we zelfs de meest kritische bezoekers weten te verrassen.”

Dus kwamen Vincent en Benny Boydens van de SUP School op het idee om een gecombineerd programma uit te werken. “Grotere groepen kunnen hun activiteiten in kleinere groepjes opsplitsen. Een groepje kan eerst golfen om daarna te gaan suppen, terwijl de collega’s die eerst gingen suppen de dag kunnen afsluiten met een spelletje golf. Ofwel kan je met je voltallige groep eerst suppen/citygolfen en in de namiddag de andere activiteit beleven.”

Schepen van Toerisme Björn Siffer is tevreden met de samenwerking: “Samenwerking is een van mijn drie beleidsaccenten. Ik ben heel blij dat twee toeristische partners op deze manier hun krachten bundelen.”

Een pakket City Golf + SUP duurt vier uur. Groepen vanaf 20 personen betalen 30 euro per persoon voor het pakket.