speelgoedmuseumSpeelgoedmuseum Mechelen vzw heeft een openstaande vacature voor algemeen directeur.  Tot 2015 was de dagelijkse leiding in handen van An Brusselmans, die de functie in april 2014 overnam van oprichter Jef Heylen. Het voorbije jaar zorgde de nauwe betrokkenheid van de bestuursleden alsook een zeer geëngageerde personeelsploeg voor een vlot dagelijks beleid en invulling van de activiteitenkalender. Het museum wil nu verder bouwen aan een dynamische werking.

De algemeen directeur staat in voor het zakelijk management en de strategische positionering van het Speelgoedmuseum. Voor de functie gaat het Mechelse Speelgoedmuseum op zoek naar een besluitvaardig en diplomatisch persoon met ervaring in een leidinggevende functie. Hij of zij dient interesse te tonen voor de culturele en meer bepaald de museumsector en heeft kennis van algemeen, financieel en personeelsmanagement.

Het Speelgoedmuseum, dat een unieke collectie aan oud en hedendaags speelgoed herbergt, bouwde de afgelopen decennia heel wat erkenning op. In 1982 opende het Mechelse museum officieel zijn deuren met toen slechts één verdieping. Sindsdien kende het een gestage groei, met in 1984 de ingebruikname van een tweede verdieping en in 1992 van een derde en vierde verdieping. Een officiële erkenning als museum kwam er in 1998. Verder kent het Speelgoedmuseum een internationale uitstraling omwille van de vele tentoonstellingen en voert het wetenschappelijk onderzoek.

Solliciteren voor de vacature kan tot 30 november door een CV en motivatiebrief te sturen naar zakelijk@speelgoedmuseum.be.