MECHELEN – Het Mechelse Speelgoedmuseum kan tevreden terugblikken op de herfstvakantie. Met Sinterklaas en de winterperiode voor de deur, hoopt het museum verder te bouwen op de toenemende bezoekersaantallen.  

Op vrijdag 3 november klokte het Speelgoedmuseum in Mechelen voor deze herfstvakantie al af op zowat 2.000 bezoekers. “We hebben onze verwachtingen helemaal overtroffen. Dat betekent dat we al 20% meer bezoekers hebben laten griezelen dan tijdens de herfstvakantie in 2016”, zegt Joke De Schoenmaeker, communicatieverantwoordelijke van het Speelgoedmuseum.

De herfstvakantie werd ingezet met de tweede editie van de Halloween-griezeltochten. Bezoekers konden deelnemen aan knutselworkshops waar ze tot een griezelig monster werden omgetoverd. Er waren ook spelnamiddagen met tal van gezelschapsspelen. Ook andere workshops en vakantiezoektochten hadden een aandeel in het succes van deze week.

Druk najaar

Vanaf 14 november organiseert het Speelgoedmuseum nog een doe- en zoektocht in het teken van Sinterklaas. “In december waait er dan weer een koele wind doorheen het museum en zal alles in het teken staan van de winter. Ook dan verwachten we heel wat jongelingen”, aldus Joke De Schoenmaeker.