BOOISCHOT – Spar Imavo aan de Kleine Steenweg in Booischot heropent op donderdag 19 oktober na een grondige renovatie. Het is een familiezaak: ze wordt uitgebaat door Nicky, haar vader Mario en diens vrouw Christel.

De vorige keer dat Spar Imavo grondig werd vernieuwd, dateert al van 1987. In 2009 werd de versafdeling wel lichtjes verbouwd. “Onze winkel onderging nu een totale make-over volgens de nieuwe stijl van Spar Colruyt Group”, vertelt Nicky. “Alles werd grondig aangepakt: de vloer, het plafond, de verlichting, de koelinstallaties, de koelmeubels …”

Door de handige inrichting met hogere en lagere rekken krijgen klanten een beter overzicht van de winkel. In de versafdelingen wordt een marktgevoel opgeroepen. Er zijn voortaan drie kassa’s in plaats van twee, zodat de wachttijden korter worden.

De openingstijden van de winkel werden aangepast. “Vanaf nu zijn we open vanaf halfnegen ’s ochtends, een halfuurtje vroeger dan voordien. En we houden een uur langer open: op weekdagen is dat tot 19 uur en op zaterdag tot 18 uur.”

50 jaar ervaring

De winkel bestaat al meer dan 50 jaar, en Nicky is de derde generatie die wordt klaargestoomd om de winkel te runnen. “In 1964 richtten mijn grootouders Jos en Ivonne Wuyts een kruidenierszaak op. Daarna namen mijn vader Mario en zijn echtgenote Christel het over, en ondertussen werk ik ook al 7 jaar mee in de zaak. De naam Imavo is een samenvoegsel van Ivonne en Mario. Imavo klonk beter dan Ivoma”, knipoogt ze. “Al van in het begin willen we vooral een persoonlijk contact opbouwen met de buurtbewoners en een gezellige buurtwinkel zijn met de nadruk op verse producten.”

De winkeloppervlakte van Spar Imavo blijft 650 m², maar de versafdeling krijgt meer ruimte. Ook de bekende beenhouwerij van Spar Imavo blijft een topper. “Onze beenhouwer blijft eigenhandig zorgen voor vers vlees met de kwaliteit die onze klanten gewend zijn. We schakelen wel over van een bedieningstoog naar voorverpakking, wat we zelf ter plekke doen. Onze klanten verliezen zo geen tijd meer met aanschuiven.” De traiteurafdeling werd vergroot, met nog meer bereidingen van eigen huis. Ook de afdeling groenten en fruit en de bakkerij werden uitgebreid.

Er werden enkele nieuwe collega’s aangetrokken, wat het totaal op een tiental werknemers brengt.