sparBelmans NV – Spar Supermarkt, gevestigd aan de Arthur Vanderpoortenlaan in Lier, beter bekend als Spar Belmans, is dan toch failliet. Eind augustus ging de zaak dicht, maar de zaakvoerder beweerde toen dat het enkel ging om een gewone vakantieperiode. Nu heeft de overkoepelende holding distributiecentrale Lambrechts uit Tongeren bevestigd dat het wel degelijk gaat om een faillissement. Mr. Etienne De Ridder uit Mechelen werd aangesteld als curator.

In de supermarkt werkte de uitbater met zijn echtgenote en zijn kinderen. Er waren nog maar twee vaste werknemers. De jongste tijd was het de klanten al opgevallen dat sommige rekken in de winkel leeg bleven. De uitbater weet dat aan problemen met een leverancier.

De inboedel en een deel van de voorraad van de winkel worden te koop aangeboden op de veilingsite Jorisco. Het gaat om machines, meubilair, kantoormateriaal, displays, magazijninrichting en een voorraad drank. De online veiling loopt van 3 tot 10 oktober. Op 6 oktober is er een kijkdag van 12.30 uur tot 14.30 uur.

Drankenspecialist Booze Place, gelegen naast de Sparvestiging, blijft wel open.