Spadel verlengt contract met CHEP

spaCHEP, wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices, kondigt aan dat de Spadel Group haar contract voor het gebruik van poolingdiensten voor drie jaar heeft verlengd. Spadel Group neemt deel aan het koolstofneutrale palletprogramma van CHEP. Door carbon credits aan te schaffen, verkleint de Spadel Group haar ecologische voetafdruk.

Jo Swennen, Procurement & Logistics Manager Supply Chain bij de Spadel Group: “Wij werken al ruim 30 jaar samen met CHEP in West-Europa. CHEP heeft onze processen gestandaardiseerd, met als resultaat efficiënte verwerking, vervoer en opslag van onze producten. Daarnaast biedt CHEP de meest milieuvriendelijke oplossing. Voor ons is duurzaamheid niet alleen een buzzwoord, maar een belangrijk onderdeel van onze visie. Het houdt in dat we streven naar een harmonieuze en respectvolle relatie tussen mens en natuur. CHEP Service is een goede eerste stap in de richting van onze doelstelling om een koolstofneutraal bedrijf te zijn in 2020.”

Het koolstofneutrale programma borduurt voort op CHEP’s duurzame dienstverlening door de onvermijdelijke uitstoot van palletvervoer te compenseren met investeringen in koolstofopvangende projecten. De credits worden aangeschaft via The CarbonNeutral®Company, een carbon credits-retailer met vestigingen in Londen en New York. De credits – die worden gecertificeerd door de Verified Carbon Standard en The Climate, Community & Biodiversity Alliance – compenseren de uitstoot van broeikasgassen. De uitstoot is gekwantificeerd en geverifieerd en daarvoor krijgen Spadel en CHEP het equivalent in credits.

Iñigo Canalejo Lasarte, Senior Manager voor Sustainability bij CHEP: “Spadel heeft gekozen om deel te nemen aan een Gold Standard koolstofcompensatieproject in Oeganda en Malawi. Het project zorgt voor drinkwatervoorziening in kleine dorpen op het platteland, die momenteel geen toegang hebben tot schoon drinkwater. We waarderen het vertrouwen dat Spadel in ons stelt en we kijken uit naar verdere voortzetting van onze samenwerking. Door de jaren heen zijn onze bedrijven naar elkaar toegegroeid en hebben we tegelijkertijd voor meer duurzaamheid en efficiëntie gezorgd in de logistieke keten.”