Jan Van de Velde, de sous-chef van het Mechelse Resto Martinique, is kanshebber om ons land te vertegenwoordigen tijdens de wedstrijd Bocuse d’Or deel te nemen. Dat is het grootste gastronomische evenement op wereldniveau. Tijdens Bocuse d’Or wordt op zoek gegaan naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan.

Elke twee jaar gaat België op zoek naar een geschikte kandidaat om ons land culinair te vertegenwoordigen op de wedstrijd Bocuse d’Or, dat zijn naam te danken heeft aan de bekende Franse chef-kok Paul Bocuse.

Dit jaar is sous-chef Jan Van de Velde van Resto Martinique één van de vijf kandidaten. Hij bedacht twee gerechten om deel te nemen. “Het is een hele eer om geselecteerd te zijn tussen andere getalenteerde koks. Het wordt ongetwijfeld een technische beproeving, want het niveau is hoog. Maar ik ga de uitdaging graag aan”, zegt de sous-chef. Na de Belgische finale in november weet hij of hij al dan niet in 2019 richting Lyon trekt voor Bocuse d’Or.

Erkenning voor team Resto Martinique

Resto Martinique opende pas in maart de deuren in het AFAS stadion en maakt samen met Tribune m deel uit van de Groep van Eyck, een organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in horeca en catering. “We zien deze nominatie vooral als een waardering en appreciatie van ons werk in Resto Martinique. We werken met een jong team, dat in harmonie samenwerkt, met mooie recensies en vele tevreden gasten tot gevolg”, zeggen Jan Van Eyck en Wim Voss, eigenaars van Tribune m.

Resto Martinique heeft een relatief beperkte kaart, met verse seizoensproducten en waar streekgerechten volop tot hun recht komen. Het team in de keuken staat onder leiding van chef-kok Bart Van Roy.