Het Mechelse Soulmade heeft een Bryo Award in de wacht gesleept. De onderneming van de 23-jarige Sander De Roeck kroonde zich de betere in de categorie Bryo Rookie, een award voor recente starters die veelbelovend en pijlsnel uit de startblokken schoten. “Dit is een fantastisch gevoel. We willen iedereen die op ons gestemd heeft, enorm bedanken. Ook onze fantastische crew en de mentors die ons hebben gesteund, hebben een belangrijk aandeel in deze overwinning”, aldus Sander De Roeck.

Soulmade werd door Sander De Roeck en Marijn Goossens in september vorig jaar opgestart. De starter creëert met Virtual Reality een meerwaarde voor klanten. Samen met hen gaat Soulmade op zoek naar concrete toepassingen van deze nieuwere technologie. De kennis van de jonge organisatie laat hen toe tal van verschillende producties en toepassingen te maken. “Na enkele maanden kunnen we reeds rekenen op klanten zoals Dupont, Artsen Zonder Grenzen, Nokia en Stad Antwerpen. Dat geeft een grote waardering voor ons werk”, zegt Sander De Roeck.

Michiel De Backer van Ark-Shelter uit het West-Vlaamse Lichtervelde kwam in de categorie Bryo Creative Highlight als winnaar uit de bus. Die award is weggelegd voor projecten die uitblinken in originaliteit en creativiteit. In de categorie Flanders Future Bryo, voor projecten met een groot groeipotentieel, won het Gentse House of Weddings van Iris Decreus.

Bryo, een initiatief van Voka – Kamer van Koophandel en het Agentschap Innoveren & Ondernemen, staat voor Bright & Young. Het is een netwerk van jonge, gedreven mensen die goesting hebben om hun idee in de praktijk om te zetten. Als lid van Bryo worden ondernemingen gedurende drie jaar bij alle uitdagingen, problemen en beslissingen begeleid. Dat gebeurt zowel voor, tijdens als kort na de opstart of overname van een eigen zaak. Met de Bryo Awards worden jaarlijks uitzonderlijke startersprojecten in de kijker.