SOSSOS Idee, een service van Flanders DC, gaat op tournee door Vlaanderen om ter plaatse advies te geven aan mensen die van een idee een marktklaar product of dienst willen maken.

Sinds de start van het project in 2010 kregen al 950 personen advies van SOS Idee. “In tijden van economische recessie en een dalend aantal starters is dit een succes”, aldus Flanders DC.  Uit de Startersatlas 2014 van Unizo, UCM en Graydon blijkt dat het aantal starters in België vorig jaar met 6,5% is gedaald. In Vlaanderen waren er zelfs 8,3% minder starters.

SOS Idee gaat nu opnieuw op tournee door Vlaanderen. Op vijf zaterdagen zitten de adviseurs en experten klaar om gratis vragen te beantwoorden. De tournee gaat van start op zaterdag 18 oktober in Het Bolwerk in Edegem. Hier wordt ook in het bijzonder gefocused op creatieve starters. Er zullen adviseurs aanwezig zijn van het Generation Creatives Checkpoint. Tijdens de komende maanden gaat de tournee van SOS Idee nog langs Leuven, Hasselt, Gent en Brugge. U kunt ook een afspraak maken voor een vertrouwelijk gesprek in de kantoren van Flanders DC in Leuven.