solitechMechelenHet Mechels ICT-bedrijf Solitech kreeg een aanmoedigingsprijs bij de toekenning van de eerste Ondernemers voor Ondernemers-trofee. De Belgische vzw Ondernemers voor Ondernemers wil duurzame economische groei bevorderen in landen in ontwikkeling door  lokaal ondernemerschap te ondersteunen, of door te werken aan de basisvoorwaarden om tot lokaal ondernemerschap te kunnen komen.

Solitech Belgium kreeg de aanmoedigingsprijs omdat het Burundese ondernemers ondersteunt bij de start van hun bedrijf. Solitech werd opgericht in Mechelen en wordt geleid door Bosco Nahimana. Hij is een Belgische ondernemer van Burundese afkomst die hier alle kansen kreeg om zich te ontwikkelen als informaticus. Nu wil hij die kans ook geven aan jongeren in Burundi via een waardige job in een duurzaam bedrijf. Nahimana richtte daarom Solitech Afrika op, met lokaal personeel dat grondig opgeleid werd.

In Bujumbura is er nu een bloeiend bedrijf met 15 werknemers dat EU-gecertificeerd ICT-materiaal verkoopt en kwalitatieve informaticadiensten (opleidingen, netwerken, support…) lokaal aanbiedt. De werknemers krijgen de kans om zich constant bij te scholen, hebben een waardig loon, worden betrokken bij belangrijke beslissingen en delen in de winst.