Sola Jerez is nieuwste speciale editie van Gouden Carolus Single Malt

sola-jerezSola Jerez is de derde en nieuwste gelimiteerde vrijgave van de Gouden Carolus Single Malt whisky ter gelegenheid van de derde verjaardag van Stokerij De Molenberg uit Blaasveld.

Deze editie is een speciale blend van de eerste eigen distillaten van de stokerij uit 2010 (33%) en de verschillende proefdistillaten die voor de opstart van de eigen stokerij werden geproduceerd in 2007 (67%), beide uitsluitend (Sola) met een finish op Oloroso sherry (Jerez) vaten.

De spirit van deze eerste proefdistillaten werd in de rijpingskamers van de stokerij ruim 9 jaar weggelegd in 1st fill Bourbon vaten (6 jaar) gevolgd door een langdurige finish in Oloroso sherry vaten (3 jaar). Voor de liefhebbers: deze whisky heeft zachtzoete fruittoetsen van abrikoos, sinaasappel, vijgen en rozijnen, evoluerend naar een kruidige smaaksensatie waarbij de warme houttoetsen lang blijven nazinderen.

In 2014 werd de eerste verjaardagseditie Gold Fusion op de markt gebracht, gevolgd door Fado Vivo in 2015. Beide gelimiteerde en succesvolle edities zijn volledig uitverkocht maar kunnen net als nieuweling Sola Jerez opnieuw exclusief worden geproefd tijdens de Anniversary tasting in Stokerij De Molenberg op woensdag 7 december. Reserveren is hiervoor noodzakelijk.