Sofie Joosen doet zomerstage bij Univeg

Sofie Joosen bij UnivegOok dit jaar laat werkgeversorganisatie Voka de volksvertegenwoordigers tijdens het zomerreces één of twee dagen stage lopen in een bedrijf. In de Mechelse regio heeft Vlaams volksvertegenwoordiger Sofie Joosen, tevens ook schepen van Lokale Economie en Middenstand in Duffel, de spits afgebeten met een werkbezoek aan Univeg Belgium in Sint-Katelijne-Waver.

Voka grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. “Het geeft ons de kans om een binnen te kijken en niet de hele dag achter ons bureau te blijven zitten”, vindt Sofie Joosen. “We maken echt kennis met het werkveld zoals het is. Het geeft een inzicht in welke uitdagingen er zijn in de eigen regio en daar kunnen we dan nog beter op proberen inspelen.”

Sofie Joosen koos voor Univeg, omdat landbouw haar nauw aan het hart ligt en dat ook één van haar bevoegdheden is. “Het is de eerste keer dat ik hier was en ik vind het wel echt impressionant”, zegt Joosen in een eerste reactie. “Ik ben onder de indruk van de grootte, de verschillende technieken die hier gebruikt worden en de zorg voor hygiëne. Je vindt hier werkelijk alles.” Na een verwelkoming en een voorstelling van het bedrijf, krijgt Joosen een rondleiding door het bedrijf. Ze steekt ook zelf de handen uit de mouwen in de productie. “In Sint-Katelijne-Waver is de groenten- en fruitteelt heel belangrijk”, aldus marketingverantwoordelijke Geert Indigne van UNIVEG Belgium. “Politici moeten daar aandacht voor hebben en het opvolgen.”

Dit jaar organiseert Voka meer dan 90 stages in heel Vlaanderen. Op 17 augustus gaat volksvertegenwoordiger Freya Saeys uit Oost-Vlaanderen langs bij Alcon in Puurs. Daarna is het de beurt aan Marc Hendrickx uit Mechelen, die op 23 augustus een bezoek aan de Mechelse hoofdzetel van Rode Kruis Vlaanderen heeft gepland. Voor een bezoek van Rita Bellens uit Duffel aan Reynaers Aluminium wordt nog een datum geprikt.