Soepmeesters in Rupelstreek

soepremeSoepmeesters Sander Claes en Tijs Callaerts rijden met een omgebouwde bordeauxrode caravan door de Rupelstreek en verkopen er elke dag op een andere plaats hun versgemaakte soep. Hun nieuwe bedrijfje Soeprème is een gevolg van hun deelname aan Startup@campus, een initiatief van de Karel de Grote-Hogeschool. Startup@campus wil een steun zijn voor studenten die al tijdens hun bachelorstudie een eigen zaak willen oprichten en uitbouwen met de hulp van docenten en ondernemers-experts.

Tijs en Sander waren met Soeprème één van de twee winnaars van het starterstraject in het academiejaar 2013-2014. Nu vliegen ze er volop in met hun soepkraam Soeprème. “Ons kraam staat elke dag in de namiddag op een andere plaats. Markten doen we niet, want in de voormiddag maken we onze verse soepen. Op maandag staan we op het Brooikensplein in Reet, op dinsdag aan Bell Vue op de Reetsesteenweg in Aartselaar, op woensdag aan Alvo in de Tuinwijk in Rumst, op donderdag aan Escape in de Pierstraat in Reet en op vrijdag op het Kerkplein in Schelle.” Zelfs over de indeling van de toog van hun rijdende soepwinkel is nagedacht. “Er is een snelle toog waar je soep kunt kopen om mee te nemen en een tweede toog waar je rustig je soep ter plaatse kunt uitdrinken en intussen eventueel bladeren in oude kookboeken waar we onze inspiratie vaak uithalen.”

Elke dag worden drie soepen aangeboden: twee klassiekers en een seizoensgebonden soep. Bedrijven, scholen en particulieren kunnen ook bestellen via internet en grotere hoeveelheden (vanaf 5 liter) worden eventueel geleverd aan huis.