SmartGames wint alweer Speelgoed van het Jaar

quadrillionHet bordspel Quadrillion van SmartGames is uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar in de categorie Educatieve Spellen. SmartGames werd 20 jaar geleden opgericht in Mechelen en bleef daar gevestigd tot de verhuis naar Kontich een achttal jaren geleden.

SmartGames is gespecialiseerd in denk- en puzzelspellen voor één speler. Er zijn zowel spellen voor kleuters als voor tieners en volwassenen. Het winnende spel Quadrillion is een bordspel dat bestaat uit vier magnetische vierkanten die je op verschillende manieren aan elkaar kunt bevestigen: in een kruis, een vierkant of een L-vorm.

“Op het bord moet je telkens een puzzel maken. Er zijn een quadriljoen (een miljoen tot de vierde macht) mogelijke combinaties of opdrachten”, zegt Bert De Smet, manager van SmartGames. “We hebben al over de hele wereld prijzen gewonnen en onze spellen worden verkocht in 85 landen. En dat voor een klein Vlaams bedrijf met zo’n 25 personeelsleden in een speelgoedwereld vol giganten.” SmartGames heeft al zes keer op rij de prijs van Speelgoed van het Jaar in de categorie Educatieve Spellen gewonnen.