MECHELEN/KONTICH – Het in Mechelen opgerichte speelgoedbedrijf Smart, dat verhuisde naar Kontich, is tweemaal in de prijzen gevallen tijdens de verkiezing van Het Speelgoed van het Jaar. Twee SmartGames van het bedrijf eindigden op de eerste plaats: Sneeuwwitje Deluxe in de categorie Eerste Leeftijd en Jump in’ in de categorie Denk- en Logicaspellen.

De prijzen voor Speelgoed van het Jaar, uitgereikt in twaalf categorieën, worden toegekend door de Belgische Speelgoedfederatie. Die wil net voor de cadeautjesperiode speelgoed extra in de kijker zetten en tevens het werk van fabrikanten, invoerders en agenten uit de sector belonen.

56 speelgoedartikelen werden beoordeeld door twee jury’s: een groep kleinhandelaars en aankopers uit de sector, en een panel van journalisten.

Smart viel alweer in de prijzen. In de categorie Eerste leeftijd speelgoed scoorde zijn spel Sneeuwwitje het best. “Sneeuwwitje Deluxe is de derde Smartgame, gebaseerd op een sprookje, die Smart nv uitbrengt voor de jongste leeftijd”, vertelt Bert De Smet van Smart. “Dit spel is toch weer heel verschillend en innoverend ten overstaan van de vorige twee. Een leuk concept gecombineerd met mooi en kindvriendelijk materiaal hebben allicht bijgedragen tot deze prijs.”

Negen jaar

Bij de Denk- en logicaspellen werd Jump In’ gelauwerd. “Iedereen was gecharmeerd door de mooie layout en het ingenieus spelsysteem van deze compacte Smartgame. De speler moet een reeks van opdrachten uitvoeren, van makkelijk tot razend moeilijk, zodat iedereen de uitdaging aandurft. Het is nu het negende jaar op rij dat Smart in de prijzen valt op de verkiezing van Speelgoed van het Jaar. Elk jaar proberen we leuke en innoverende producten op de markt te brengen. Dat zowel een professionele jury als de pers dit weet te appreciëren, draagt zeker bij tot fierheid bij het voltallige Smartteam. De publiciteit zorgt daarenboven voor extra verkoop, waardoor we alweer supergemotiveerd zijn om volgend jaar nog beter te doen!”