Slotencentrale Mechelen heeft het Gentse Eurolock overgenomen. Die laatste heeft een sterke reputatie in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Door deze overname breidt het Mechelse bedrijf haar slagkracht uit en versterkt het haar toonaangevende positie op het vlak van inbraakbeveiliging. Slotencentrale Mechelen neemt de afdeling sloten en sleutels van Eurolock volledig op zich. “We bieden vandaag een optimale service. Door de overname hebben we nu afdelingen in heel Vlaanderen”, aldus Jellis Marynen, zaakvoerder van Slotencentrale Mechelen.

Yves Delhouffe van Eurolock wordt vennoot in de nieuwe werking en ziet mooie vooruitzichten. “De samensmelting is een uitstekende zaak voor beide bedrijven. Onze slotenmakers zijn wijd verspreid in Oost- en West-Vlaanderen, terwijl Slotencentrale Mechelen goed vertegenwoordigd is in de andere provincies. Dankzij de fusie verwerven we samen een sterke marktpositie in de beveiligingssector”, zegt Yves Delhouffe. De bundeling van de krachten tussen Eurolock en Slotencentrale Mechelen zorgt ervoor dat de klant sneller een slotenmaker over de vloer krijgt voor de installatie of herstelling van sloten. “Of de klant in Limburg, Antwerpen of West-Vlaanderen woont, we zorgen nu overal voor een efficiënte oplossing”, zegt Jellis Marynen.

Slotencentrale Mechelen telt vandaag 16 medewerkers. De 8 personeelsleden van Eurolock, die deel uitmaken van de afdeling sleutels en sloten, krijgen een plaats in het familiebedrijf. Beide bedrijven zijn samen goed voor meer dan 50 jaar ervaring in de beveiligingssector. De andere afdelingen van Eurolock gaan verder onder een andere naam.