Sleeplife uit Bornem, Belgisch marktleider in slaapcomfort en slaapmode, heeft een cheque van 28.800 euro geschonken aan Bednet. Deze organisatie regelt synchroon internetonderwijs voor zieke kinderen en tienermoeders.

De 16 Vlaamse Sleeplife winkels hebben het voorbije jaar per verkocht dubbel bed 7,50 euro opzij gezet voor Bednet. De organisatie zal het ingezamelde bedrag gebruiken om nog meer kinderen de kans te geven om vanop afstand de lessen te blijven volgen en contact te houden met hun vriendjes in de klas.

Al sinds 2007 streeft Bednet naar internetonderwijs voor langdurig en chronisch zieke kinderen. Vorig jaar werd het verankerd in het onderwijsdecreet, voor kinderen en jongeren in het basis- en secundair onderwijs. Vandaag kunnen ook vijfjarige kleuters gebruik maken van Bednet. Ondanks de erkenning en steun van de overheid blijven commerciële giften door particulieren en bedrijven broodnodig voor de werking van de organisatie.

“Dankzij schenkingen als die van Sleeplife kunnen we ons verhaal blijven uitdragen en tegelijk onze onafhankelijkheid bewaren. Met het geld kunnen we steeds meer kinderen en scholen gratis computermateriaal aanbieden. We investeren het bedrag onder andere in camera’s, printerscanners en computersets”, aldus Els Janssens, directeur van Bednet.

Dat de opbrengst van Sleeplife naar Bednet gaat, is voor Wim Herman, managing director van Sleeplife, een logische keuze: “Het bed is datgene dat langdurig zieke kinderen, Sleeplife en Bednet met elkaar verbindt. Deze kinderen zijn vaak noodgedwongen aan hun bed gekluisterd, thuis of in het ziekenhuis. Wij willen voor elke klant elk bed zo comfortabel en persoonlijk mogelijk maken, en Bednet doet er alles aan om zieke kinderen van daaruit onderwijs te laten volgen. We zijn erg blij dat we met deze cheque concreet bijdragen aan dit project. Er kunnen nu nog meer kinderen contact blijven houden met hun vertrouwde schoolomgeving tijdens de erg moeilijke periode waar ze zich in bevinden.”