Slechte zomer voor faillissementen in Mechelen

FaillietIn België is het aantal faillissementen in de zomermaanden gedaald, maar dat is niet het geval in het arrondissement Mechelen. Daar is het aantal bedrijven dat failliet werd verklaard helaas fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Graydon.

In de zomermaanden gingen in totaal 934 Belgische bedrijven failliet. Dat zijn er 40 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon: “De faillissementscijfers liggen traditioneel gevoelig lager tijdens de vakantieperiode. Dan worden in eerste instantie enkel de hoogdringende zaken behandeld. Toch zien we dat de dalende tendens van de afgelopen maanden zich ook tijdens de zomer doorzet in de drie landsdelen.”

In het arrondissement Mechelen is het nieuws niet zo positief. In juli en augustus samen waren er in Mechelen 29 faillissementen, tegenover 18 vorig jaar. Dat betekent een stijging met maar liefst 61,1%.

Voor de periode van januari tot en met augustus zijn de cijfers voor het arrondissement Mechelen wel nog steeds positief. In die periode gingen in 2015 143 bedrijven failliet. Dit jaar waren dat er maar 123, wat een daling betekent met 13,99%.

Nieuws over faillissementen in de regio vindt u op onze overzichtspagina.