skillflexSkillflex, het jonge bedrijf dat personeel recruteert voor de arbeidsmarkt in de Mechelse regio, heeft zijn website zodanig aangepast dat solliciteren op zijn site via tablet en smartphone veel gemakkelijker wordt.

Meer dan 40% van de Belgen heeft een smartphone en in 2014 gebeurde 23% van het internetverkeer via een mobiel toestel. Jongeren zijn gemiddeld 66 uur per maand actief op hun smartphone. Meer en meer potentiële kandidaten gaan ook jobaanbiedingen bekijken met hun smartphone of tablet en gebruiken verschillende toestellen om jobsites te bezoeken.

Om het voor geïnteresseerde kandidaten makkelijk te maken om snel en doelgericht te kunnen solliciteren, investeerde Skillflex in een website die volledig responsive is (zich onmiddellijk aanpast) met smartphones en tablets. De nieuwe mobiele Skillflex-site biedt daarnaast duidelijke navigatie, geen overbodige elementen, een korte en scanbare tekst, grote buttons die makkelijk aan te klikken zijn, een goed leesbaar lettertype en een gemakkelijke zoekbalk. De website laadt in minder dan 3 seconden. Zo wordt het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogd.

Skillflex heeft overigens besloten om voor 2016 de samenwerking met de Hercules Trophy verder te zetten. Skillflex zal ook dit jaar instaan voor de rekrutering van de crew voor de Hercules Projects activiteiten en Hercules Trophy. De Hercules Trophy vindt dit jaar niet alleen in Mechelen maar ook in Antwerpen plaats. Kandidaten die deel willen uitmaken van de crew kunnen zich spontaan aanmelden via de website van Skillflex.

Wim Van den Berge, zaakvoerder van Skillflex, richtte het bedrijf op in het najaar van 2011. Na ruim 15 jaar ervaring in diverse commerciële functies in dienstverlenende bedrijven waarvan 8 jaar in de rekruteringssector was de tijd rijp om vanaf 2012 in Mechelen een eigen verhaal te schrijven. Belangrijkste doelstelling van Skillflex is een kwalitatief alternatief te bieden voor rekrutering op de Mechelse arbeidsmarkt. Dit gebeurt door het aanbieden van een interessant regionaal jobaanbod en een focus op flexibele en persoonlijke aanpak, en snelle en kwalitatieve invulling van vacatures voor bedrijven. Skillflex streeft bij iedere opdracht naar duurzame tewerkstelling van zijn kandidaten.