Momenteel bevindt Skatehouse zich nog in de Leermarkt 14 in Mechelen. Vanaf het najaar zet het Mechelse bedrijf zijn activiteiten verder aan het Douaneplein. De stad Mechelen geeft het achterste gedeelte van De Loods (vroeger Perron M) voor 20 jaar in concessie aan Skatehouse. Naast indoor skaten op een miniramp kunnen bezoekers er ook skatemateriaal kopen en komt er een buitenterras.

Renaud Amand, zaakvoerder Skatehouse, is blij met de kans die hij van de stad krijgt. “We worden gemakkelijker bereikbaar en kunnen later open houden, omdat de problematiek van de geluidsoverlast die het skaten met zich meebrengt, meteen van de baan is.” Skatehouse zet op de nieuwe locatie de huidige werking verder. “Loopt iemand binnen, dan mogen ze altijd even gratis rollen in de ramp. Blijven ze een hele dag skaten, dan vragen we vijf euro en krijgen ze ook een gratis drankje. Een interessante formule is natuurlijk het lidmaatschap van 30 euro per jaar. Hierbij kunnen de leden ongelimiteerd komen skaten, zijn ze verzekerd, krijgen ze een waardebon van 10% en genieten ze van speciale memberdeals op zowel skateproducten als lunchmenu’s”, aldus Renaud Amand.

De grote jongerenzone Transit M op het Douaneplein met een evenementenplein, vernieuwde fuifzalen, een indoor skatepark, nieuwe fietspaden, een podium, veel groen, enzoverder, krijgt steeds meer vorm. Naast Skatehouse zullen ook Circusschool Circolito en de bouldervereniging er zich vestigen. “Skatehouse past perfect in dit plaatje”, ldus schepen van Jeugd en Vastgoedbeleid Greet Geypen. “Er is in Mechelen al langer vraag naar een indoor skatefaciliteit. Ze bieden een kwalitatieve vrijetijdsbeweging voor jongeren aan en zullen voor de nodige animo zorgen, zodat de site meer tot leven komt.”

De werken aan het gedeelte De Loods zullen eind augustus afgelopen zijn. Nadien kan Skatehouse de aan hen voorbehouden ruimte inrichten.