MECHELEN – Wiet Vande Velde heeft Sister Bean verkocht aan Patty Maureira, de zaakvoerder van cateringbedrijf Palatito uit Blaasveld. Dat vernam de redactie van Made in Mechelen in primeur. De ondernemende dame behoudt het succesvolle concept van de Mechelse ontbijt- en lunchzaak, maar zal ook haar eigen, Zuid-Amerikaanse stempel drukken.

In september vorig jaar kondigde zaakvoerder en investeerder van Sister Bean Wiet Vande Velde al aan dat hij een food entrepreneur voor de Mechelse ontbijt- en lunchzaak zocht. “Ik heb daar heel wat reactie op gehad. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat we samen het merk Sister Bean vorm gingen geven. Nu is er voor mij een opportuniteit bijgekomen in 2018 die veel tijd gaat vragen. Daarom heb ik beslist om de zaak volledig over te laten”, zegt Wiet Vande Velde.

Patty Maureira was al enige tijd leverancier van de quiches in de zaak. Ze stond op het punt om met Palatito te investeren in een professionele keuken, maar Wiet Vande Velde zag een sterke figuur in haar om Sister Bean naar een hoger niveau te tillen. “Ondernemend en ambitieus, vertrouwd in de sector en een grote passie voor het koken. Dat is precies wat Sister Bean nodig heeft.”

Nieuwe impuls

Patty Maureira blijft actief met de catering en de foodtruck van Palatito. “Twee jaar geleden ben ik begonnen met taarten en gebakjes, maar stilaan is dat geëvolueerd naar een catering- en foodtruckconcept met Zuid-Amerikaanse invloeden”, zegt de nieuwe zaakvoerder.

Met Sister Bean kan ze opnieuw haar passie voor taarten en gebakjes ophalen. “Want het is absoluut de bedoeling dat het concept van Sister Bean behouden blijft: zelfgemaakte en gezonde gerechten. Een Zuid-Amerikaanse zaak wordt het zeker niet, al zullen mensen hier binnenkort wel empanadas kunnen proeven en af en toe van een Zuiderse maaltijd kunnen genieten.”

Na 17 uur, wanneer Sister Bean de deuren sluit, zal de ruimte in de zaak regelmatig voor kook- en bakworkshops worden gebruikt.