Advocatenkantoor Sirius Legal, dat twee jaar geleden van Zaventem naar Mechelen verhuisde, organiseert in zijn kantoren al een paar jaar geregeld seminaries om ondernemers op een ontspannen en toegankelijke manier inzicht te geven in juridische topics die hen aanbelangen. Het eerstvolgende seminarie op 16 december gaat over de recente veranderingen van de wetgeving mbt e-commerce.

Partner Bart Van den Brande: “We geven tijdens de sessie een update over wijzigende BTW-regels, nieuwe privacyregels en allerlei toekomstige wijzigingen in consumentenbescherming. Sirius Legal telt vandaag tien advocaten en we richten ons specifiek op iedereen die creatief bezig is. Dat gaat van online ondernemers en (online) reclamebureaus en webbouwers, kunstenaars, software developers en app developers tot bijvoorbeeld ook architecten.  We staan hen bij met advies over intellectuele eigendom, auteursrecht, merkenrecht, consumentenrecht, geven fiscaal advies en natuurlijk ook advies bij allerlei commerciële contracten.”

Het Mechelse advocatenkantoor is doorheen de jaren zo de vaste juridische partner geworden van heel wat sectorfederaties en belangengroepen zoals de Vlaamse Architectenorganisatie NAV, de Federatie van webprofessionals Feweb, de Belgian Direct Marketing Associatie BDMA, het Belgische e-commerce kwaliteitslabel SafeShops.be, …

“Maar we richten ons ook graag tot de Mechelse ondernemers. Onze seminaries hebben meestal een 25-tal deelnemers en worden gecombineerd met een broodjeslunch vooraf en netwerkdrink achteraf. Ze hebben steeds plaats op vrijdagmiddag tussen 12 en 14 uur. Begin volgend jaar zijn er nog seminaries gepland over ‘Eenvoudig en snel betaald raken door uw klanten in binnen- en buitenland’ (27 januari), ‘Update distributierecht en mededinging offline en online’ (24 februari) en ‘Promotionele wedstrijden in social media’ (31 maart).”