SINT-KATELIJNE-WAVER – Sinds kort maakt Sint-Katelijne-Waver deel uit van de meer dan 175 Belgische Fairtrade Gemeenten. De gemeente verwierf de titel dankzij tal van initiatieven om eerlijke handel te steunen en met het engagement van lokale bedrijven en handelaars.

Het voorbije jaar heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver, in samenwerking met een trekkersgroep, allerlei acties opgezet om eerlijke handel te steunen. Op die manier wil de gemeente bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. “Deze titel bekroont de inspanningen van de gemeentelijke fairtradetrekkersgroep”, klinkt het.

Enkele inspanningen zijn de organisatie van een Ecocyclo-fietstocht, een kennismakingsdag met fairtradeproducten en het aanmoedigen van verenigingen en organisatoren van evenementen om deze producten te serveren.

Lokaal engagement van bedrijven

Verder kon er gerekend worden op het engagement van verschillende bedrijven en handelaars. Het gaat dan onder meer om Greenyard, De Toverhazelaar, Roosendael, College Hagelstein, Oxfam-Wereldwinkel, Colruyt, Spar Mechelsesteenweg, Delhaize, Carrefour, Metro, Supra Elke, Het Hemels Brood, Restaurant L’olivier, Cafetaria Splash van Michielsbad, B&B Amaryllis en Tom Thais Restaurant.

Ook de komende maanden bespreekt het gemeentebestuur en de trekkersgroep de krijtlijnen om met dit engagement verder te gaan.