SINT-KATELIJNE-WAVER/NIJLEN/PUTTE – Niet alleen de Dag van de Ondernemer van Unizo zorgde bij heel wat ondernemers voor een drukke agenda. In Sint-Katelijne-Waver en Nijlen werden enkele ondernemers gehuldigd en in Putte ging de tweede editie van de Nacht van de Putse Ondernemer door.

Greenyard ontvangt Katelijnse Kei.

Voor de vierde keer reikte het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver de Katelijnse Keien uit. In negen categorieën werden verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet. Met meer dan 700 toeschouwers zat de evenementenhal van BelOrta afgeladen vol.

De titel Ondernemer van het jaar ging naar Greenyard, dat zijn hoofdzetel in Sint-Katelijne-Waver heeft. Het bedrijf is een globale marktleider in verse en bereide groenten en fruit en in groeimedia. Greenyard heeft activiteiten wereldwijd en bedient een klantenbasis die onder andere de belangrijkste retailers in Europa omvat. De groep telt wereldwijd meer dan 9.000 medewerkers in 25 landen.

In buurgemeente Putte verzamelden de ondernemers voor de tweede editie van de Nacht van de Putse Ondernemer. Na een eerste editie organiseerden Voka Mechelen afdeling Zuiderkempen en Middenstand Putte met ondersteuning van het gemeentebestuur in gemeenschapscentrum Klein Boom een nieuwe feesteditie, waar ondernemers uit de regio verzamelden.

Nijlens Gemeentelijk Compliment

In Nijlen werd voor het eerst Het Gemeentelijk Compliment uitgereikt. De economische adviesraad Ondernemend Nijlen spreekt met de award erkenning en waardering uit voor ondernemers die een bijzondere verdienste hebben of die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet.

De publieksprijs, waarbij de beslissing volledig bij de bevolking lag, was voor dagbladhandel Harmony’s. De prijs voor de beginnende ondernemer was voor Femke Cools. Zij werkt met kinderen met een beperking. De laureaat van Het Gemeentelijk Compliment werd uiteindelijk Nik Mannenmode.