SINT-AMANDS – Ook Sint-Amands krijgt zijn eigen overdekte versmarkt. In het weekend van 24 en 25 november opent Puur Smaak, waar je producten kunt kopen die recht van de boer komen. Puur Smaak heeft tevens een webshop waar je verse producten kunt bestellen, om ze af te halen tijdens de markt in het weekend.

Puur Smaak is een initiatief van twee ondernemers die in Sint-Amands wonen en hun echtgenotes: Bart Vanderleen, CEO van Wine Trading Factory, en Bert Heyens, stichter van If we were you. Hun zoektocht naar kwalitatieve, duurzame ingrediënten bleek ondanks het overvloedige aanbod vaak uit te lopen op een teleurstelling. Zij zochten zelf naar lokale boeren en producenten die hun producten op een duurzame manier en met oog voor kwaliteit in de markt wilden zetten. Omdat het voor de meeste boeren niet evident is om rechtstreekse verkoop te organiseren, helpt Puur Smaak hen.

Vanaf 24 november kan je elke vrijdag (14-20u) en zaterdag (8-14u) in de voormalige productiehal van schoenenfabrikant Guma in Sint-Amands terecht voor verse en pure producten recht van bij de boer. De versmarkt biedt seizoensgroenten en -fruit, ecologisch verantwoord vlees, verse vis, verrassende kazen en zuivelproducten, ambachtelijk brood, wijnen, lokale bieren, thee, honing, olie en granola. ” Dit is allemaal gekweekt, geteeld, gerijpt en gemaakt door mensen met een passie voor hun product, met liefde voor hun vak. En dat proef je.”

Puur Smaak heeft tevens een webwinkel – met een ruimer aanbod dan de versmarkt – en die opent op 17 november. Hier kan je online je bestelling plaatsen die je dan op vrijdag of zaterdag afhaalt. Tijdens de markt is er ook een Puur Smaak Café waar je een hapje kan eten en een glas kan drinken. Op vrijdag biedt Puur Smaak Café vanaf 18 uur een table d’amis, met één gerecht voor een vaste prijs.