De test van Carrefour met de Simply You maaltijdboxen die begin deze week van start ging, is zo’n succes dat het aantal afhaalpunten meteen fors uitgebreid is.

Bedoeling was de test te starten in tien winkels, maar het aantal afhaalpunten is na een paar dagen al uitgebreid tot een zestigtal Carrefour-filialen. In de regio Mechelen-Lier nemen de Hypermarkt Carrefour op de Liersesteenweg in Lier, de Carrefour Market in de Kerkhofstraat in Londerzeel en de Mechelse Hypermarkt Carrefour op de Zemstbaan deel aan de test.

De Simply You Box van Carrefour is een maaltijdbox zoals die van Hello Fresh en SmartMat. Elke week kunnen consumenten via de website drie gerechten kiezen uit een aanbod van negen recepten: drie vegetarische, drie familierecepten, een vleesrecept, een recept met kip en één met vis. Elk recept is beschikbaar voor twee of vier personen en kost dan 40 of 60 euro.

Klanten kunnen bestellen tot woensdag om middernacht. De daaropvolgende maandag kunnen ze hun Simply You Box afhalen in een Carrefour-winkel.

Carrefour zal het nieuwe initiatief na vier weken evalueren. Dan word beslist of het project wordt verdergezet en of de boxen in de toekomst eventueel ook zullen worden thuisbezorgd. Albert Heijn heeft in Nederland een gelijkaardig project, de Allerhande Box. Die wordt wel thuisbezorgd, en zonder extra kosten.