Café Den Akker op hoek van de Nauwstraat en de Mechelse Vismarkt heeft nog geen nieuwe invulling maar de tegenover gelegen designwinkel Simple en café De Cirque mogen deze zomer de vrije terrasruimte van Den Akker gebruiken.De trendy meubelen van het terras worden aan het eind van de zomer verkocht.

Samenwerking

“De eigenares van het gerenoveerde pand Den Akker liet weten dat de terraszone de komende weken mag worden gebruikt. Dat op die manier de volledige terraszone van de Vismarkt benut wordt, komt de uitstraling van dit horecaplein beslist ten goede”, zegt de Mechelse schepen van Economie Katleen Den Roover. “Het is zeker ook een mooi voorbeeld van constructieve samenwerking tussen een handels- en een horecazaak die een absolute win-winsituatie oplevert, ook voor de terrasgebruikers,”

Designmeubilair

De zaakvoerders van Simple en de uitbater van café De Cirque willen een sfeervolle invulling geven aan het terras van Den Akker. De zware investering, gedeeltelijk in fatboy-meubelen en gedeeltelijk ingevuld met meubilair van OK design, wordt volledig door hen gedragen. Eind september zal er een uitverkoop zijn van al deze meubelen. Geïnteresseerden kunnen nu al bij Simple of in De Cirque hun gegevens achterlaten om uitgenodigd te worden voor deze uitverkoopdag.

Lekker en loungy

“Het wordt alleszins extra zalig zomers vertoeven op het fijnste pleintje van Mechelen”, zegt Luk Van Oosterwijck, die samen met zijn echtgenote Amélie Van den Bogaert zaakvoerder is van designzaak Simple.

De Cirque serveert op de terrasuitbreiding om praktische redenen enkel dranken en versnaperingen. “Op ons eigen terras blijven we natuurlijk wel maaltijden serveren. Het extra terras met loungy look vormt een ideale plek om een lekker aperitief of digestief  te nuttigen”, aldus Alain Verbeeck, zaakvoerder van café De Cirque.