SIM geeft ruggensteun aan ondernemers

DupontOndernemers staan er vaak alleen voor wanneer structurele beslissingen moeten worden genomen. Advies en feedback van ervaren collega’s kunnen op die momenten zeer nuttig zijn. De organisatie SIM biedt in dit opzicht verscheidene trajecten aan. Zowel sterke groeibedrijven, beloftevolle starters als innovatieve vernieuwers kunnen er steun vinden. SIM staat voor Service Innovation Management. De organisatie houdt op 8 oktober in het kasteel van Brasschaat een leadershipevent met als thema’s innovatie, leadership en energie.

Boudewijn Dupont heeft als managing director en gedelegeerd bestuurder van SIM Belgium vanuit Antwerpen de lijnen voor de organisatie uitgezet. Als serial entrepreneur heeft hij al een heel traject achter de rug. Hij was o.a. bestuurder bij het reinigingsbedrijf Clean Expert en bij de radiobedrijven Hit FM en FM Limburg. Hij was tevens actief bij BAN Vlaanderen en bij Combifin. Dupont zette SIM Belgium op in 2008 en bouwde de organisatie geleidelijk uit. Hij kreeg daartoe de steun van ING, Deloitte, PMW en Jaga.

“SIM Belgium coacht jonge High Potential Starters en mature High Growth Companies”, zegt Boudewijn Dupont in een gesprek met Made in Antwerpen. “Hun zaakvoerders zijn stuk voor stuk talentvolle en gedreven ondernemers die hun bedrijf naar successen leiden. Ze bevinden zich vaak op een scharnierpunt in hun zakelijke ontwikkeling. SIM Belgium koppelt hen aan toegewijde sparring partners: beslagen coaches die als ondernemers hun waarde bewezen hebben en hun expertise graag delen. In een one-on-one-begeleiding of via adviesraden geven de coaches van SIM Belgium deze bedrijven constructieve feedback en advies. Met de ervaring en helikoptervisie van hun Business Angel Coaches vermijden de zaakvoerders tijd- en energievretende valkuilen, krijgen ze hun verdere groeitraject helder en komen ze sneller tot successen.”

Het Business Angel Coaching-concept werpt vruchten af: de SIM Belgium-coaches zetten knappe omzet- en tewerkstellingscijfers neer. In 2013 begeleidde SIM Belgium in totaal 24 groeibedrijven in een Business Angel Coachingtraject. Samen realiseerden deze ondernemingen vorig jaar een omzet van 103 mio euro en stelden ze 1.234 mensen tewerk. De SIM Belgium-High Potential Starters verwezenlijkten een gemiddelde omzetgroei van 28% en toonden een tewerkstellingsgroei van eveneens 28%. De door SIM Belgium gecoachte High Growth-ondernemingen groeiden vorige jaar gemiddeld 4% in omzet, en 3% in tewerkstelling. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij tegen het einde van het jaar zeker tot 50 bedrijven in portefeuille zullen hebben.”

De raad van bestuur van SIM bestaat uit Boudewijn Dupont, Jan Kriekels (Jaga), Luk Delbrouck (advocatenkantoor Delbrouck-Daeninck) en Theo de Kool (Blokker Holding). De adviesraad bestaat uit Elke Geraerts, Jan Geets, Herman Verstrepen (BAN Vlaanderen), Jan Kriekels, Luc Sterckx (Febeliec) en Marc Van Gastel (FIT).