SIM Belgium Leadership Event

De CosterWat onderscheidt een topmanager van gewoon goede managers, welke eigenschappen zijn essentieel om een bedrijf te leiden en hoe kan een manager op een efficiënte manier een topresultaat bereiken? Op deze vragen geeft Michel De Coster, ex-topman van Belgacom, een antwoord tijdens het SIM Belgium Leadership Event dat op 8 oktober plaatsheeft in Brasschaat. Hij is er de keynote speaker. Volgens De Coster draait het om heart, brains en guts.

Michel De Coster is niet de enige spreker op het topevent. Hij wordt voorafgegaan door Boudewijn Dupont, gedelegeerd bestuurder van SIM Belgium, Filip Laquet van Participatie Maatschappij Vlaanderen, ir. Luc Sterckx van Febeliec en Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING.

Filip Laquet praat over financiering voor groeibedrijven, Business Angel Coach ir. Luc Sterckx zal het hebben over energie en innovatie en Peter Vanden Houte geeft een uiteenzetting over het macro-economisch landschap van groeibedrijven.

Na de keynote speech van Michel De Coster volgt een debat met de andere sprekers, gemodereerd door Lieven Verstraete, over leadership, innovatie en energie. Na dit debat wordt de avond afgesloten met een netwerkreceptie en een walking dinner.

Organisator SIM Belgium ondersteunt early-stage bedrijven en groeibedrijven, steeds met aandacht voor innovatief en duurzaam ondernemerschap. SIM geeft doelgericht managementadvies, onder meer via het project Groeigazellen, publiceert over ondernemerschap en biedt KMO’s communicatie-oplossingen aan. Via het project Corporate Business Angel kunnen early-stage bedrijven en groeibedrijven financieel worden gesteund met minderheidsparticipaties. Het achterliggende doel is steeds de fundamenten van de Belgische KMO’s te versterken.

De raad van bestuur van SIM Belgium bestaat uit Boudewijn Dupont die instaat voor de dagelijkse leiding van SIM, Jan Kriekels, CEO van Jaga nv, Luk Delbrouck van advocatenkantoor Delbrouck-Daeninck en Blokker-topman Theo de Kool die CEO was van groente- en fruitmultinational Univeg met hoofdkwartier in Sint-Katelijne-Waver.