SIM Belgium en SIM Flanders werken samen

Dupont

SIM Belgium sluit een samenwerkingsverband met SIM Flanders (Strategisch Initiatief Materialen). SIM Flanders is de toonaangevende organisatie in Vlaanderen voor materiaalinnovaties. De samenwerking biedt een meerwaarde voor de productiebedrijven die gecoacht worden door SIM Belgium.

“Beide SIM’s moesten elkaar wel vinden”, zegt Boudewijn Dupont, gedelegeerd bestuurder van SIM Belgium. “We starten onze samenwerking meteen met de aankondiging van het jaarlijks SIM Flanders User Forum in de Zebrastraat in Gent, waar we alle ondernemers gratis op mogen uitnodigen.” Zoals bij de vorige edities is het belangrijkste doel van het event de materialengemeenschap uit Vlaanderen en daarbuiten te verzamelen vanuit zowel industrieel als academisch perspectief, om van gedachten te wisselen over de recentste materiaalinnovaties en om netwerken te stimuleren.

Er worden onder meer thematische sessies gehouden over de laatste ontwikkelingen in polymeren en composieten, coatings en nanomaterialen, en er wordt gediscussieerd over karakterisatie, modelleren en high-throughput technieken voor materiaalonderzoek.