Silo’s is Brasserie van het Jaar

silosSilo’s in Boortmeerbeek werd door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Brasserie van het Jaar. Het restaurant kreeg van Gault&Millau ook een score van 13/20.

De brasserie die gevestigd is in een oude industriële mouterij is een initiatief van Danny Vanderschueren en zijn vrouw Karine (25 jaar Folliez Mechelen en een Michelinster) en Danny de Landtsheer en zijn vrouw Danielle (traiteur Daniel’s in Schiplaken en taverne Square Mechelen).

Gault&Millau deelde ook mooie rapporten uit aan heel wat restaurants uit de regio. Nuance uit Duffel en Pastorale uit Reet kregen een knappe 17/20. Eyckerhof uit Bornem en Het Land uit Berlaar kregen 16/20 en Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver kreeg 15/20, net als Kasteel Diependael uit Elewijt. De Lierse restaurants Numerus Clausus en Petit Cuistot zijn goed voor 14/20 en aan Hof van Craynbergh uit Keerbergen werd 13/20 toegekend.

Tenslotte was er nog een vermelding aanbevolen voor Huiskamerrestaurant Postelein uit Keerbergen, M-Eatery uit Mechelen en ’t Witte Goud uit Leest.

Ook Bib Gourmand maakte maandag zijn nieuwe lijst bekend met restaurants waar je lekker kunt tafelen voor maximum 37 euro (keuzemenu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert). Uit de regio Mechelen-Lier staat nu enkel nog Numerus Clausus uit Lier op de lijst. Ook Les Six Colonnes uit Waterloo van de Mechelse chef Dieter Fleurinck behoudt zijn vermelding.