Silo’s haalt het van Capriani Lakeside

silosTijdens de derde editie van de Belgian Venuez Hospitality Awards in de Gentse Eskimofabriek heeft restaurant Silo’s uit Boortmeerbeek de prijs van Best Hospitality Concept weggekaapt. Het restaurant liet naast Capriani Lakeside uit Mechelen ook De Shop en Otomat uit Antwerpen en burgerrestaurant Manhattn’s uit Brussel achter zich.

Het verhaal Silo’s is volgens de jury uniek: “De winnaar van deze overkoepelende award interpreteert hospitality als toegankelijkheid en laagdrempeligheid. Het succes van deze zaak is te danken aan de gastvrijheid, uniekheid en veelzijdigheid van het concept. Iedere ervaring in deze zaak was bijzonder en smaakte naar meer. Een concept om u tegen te zeggen, zorgvuldig opgebouwd door de vier eigenaars die hun kennis en vaardigheden verenigden.” De brasserie in een oude graanopslagplaats in Boortmeerbeek is een samenwerking van Danny Vanderschueren, die culinaire geschiedenis schreef in het Mechelse sterrenrestaurant Folliez, en Danny De Landtsheer, drijvende kracht achter Taverne Square in Mechelen en Traiteur Daniel’s in Schiplaken. Silo’s was eerder door het gerenommeerde Gault&Milliau al verkozen tot Brasserie van het jaar en won ook al de Gouden Goesting award voor de regio Vlaams-Brabant.

Een 500-tal prominenten uit de Belgische horecawereld hieven het glas op de in totaal elf winnaars die door een professionele vakjury werden gekozen. De laureaten blinken één voor één uit in gastvrijheid en stijl, en keerden die avond naar hun koffie- of cocktailbar, restaurant of hotel terug met een glimmende award. Sinds 2013 brengt bezieler Vincent Degroote het kruim van de Belgische horeca & nightlife samen op de jaarlijkse VENUEZ Hospitality Awards.