Silo’s en Capriani Lakeside genomineerd voor Hospitality Awards

silosTijdens de derde editie van de Belgian Hospitality Awards maken Silo’s uit Boortmeerbeek en Capriani Lakeside kans op de award Best Hospitality Concept. Deze categorie bekroont het horecabedrijf dat een ijzersterk en trendbepalend concept heeft neergezet. De genomineerden zijn stuk voor stuk onderscheidend en hun concepten dienen als verrassende inspiratie voor de branche. Silo’s en Capriani Lakeside nemen het op tegen Otomat (Antwerpen), Manhattn’s (Brussel) en De Shop (Antwerpen).

Silo’s, gelegen in een voormalige graanopslagplaats in Boortmeerbeek, is een samenwerking van Danny Vanderschueren, die culinaire geschiedenis schreef in het Mechelse sterrenrestaurant Folliez, en Danny De Landtsheer, drijvende kracht achter Taverne Square in Mechelen en Traiteur Daniel’s in Schiplaken. De twee Danny’s en hun respectievelijke echtgenotes Daniëlle en Karine zijn erin geslaagd om hun productpassie te laten uitmonden in de hedendaagse brasseriekaart van Silo’s, aangevuld met een exquise wijnselectie of een goed glas bier met mout. Silo’s was eerder door het gerenommeerde Gault&Milliau al verkozen tot Brasserie van het jaar en won ook al de Gouden Goesting award voor de regio Vlaams-Brabant.

caprianivlagIn samenwerking met de Mechelse Waterski Klub (MWK) openden horecagebroeders Avi en Shaly Blits in juni Capriani Lakeside. Het Mechelse restaurant aan de oever van Battenbroek is de vijfde zaak voor de broers. Na de opening twee jaar geleden van hun eerste zaak in Edegem volgden al snel twee zaken in Antwerpen en eentje in Turnhout. Capriani Lakeside serveert pure Italiaanse gerechten in een typische temperamentvolle zuiderse sfeer.

De Belgian Hospitality Awards worden georganiseerd door Venuez magazine. Dit jaar worden prijzen uitgereikt in elf categorieën. Naast Best Hospitality Concept zijn dat awards voor Best Restaurant Concept, Beste Bar Concept, Best Coffee Concept, Best Cocktailbar, Best Hotel Concept, Best Restyling, Dare Devil, Rookie of the Year, Best Bartender, en de Hospitality & Style Award 2015 voor dé horecaondernemer van het jaar. Een ervaren vakjury selecteert per categorie de winnaar uit de genomineerde zaken. Dit gebeurt na een bezoek aan de horecazaak en na overleg aan de hand van enkele strenge selectiecriteria. Deze winnaar wordt op maandag 7 december in de Gentse Eskimofabriek bekendgemaakt.