Dat Jurgen Baert onlangs de titel van Belgian Chocolate Master in de wacht heeft gesleept, is ook een verdienste van Vosschemie Benelux. Zo zijn de siliconen mallen die Jurgen Baert voor een aantal onderdelen van zijn winnende creaties gebruikte, gemaakt van siliconenrubber van het familiebedrijf uit Lier. “We duimen alvast voor een succesvol parcours op de World Chocolate Masters volgend jaar in Parijs”, juicht Claudia De Moor van Vosschemie Benelux.

Onder het motto dat er voor elk project in elke sector een kunststofoplossing bestaat, is Vosschemie Benelux bijna 50 jaar actief in de sector. “En dus ook in de chocoladesector. Als een klant dan eer uit zijn werk haalt en zelfs wint, dan zijn we heel fier om daar achter de schermen een klein beetje deel van uit te maken”, aldus Claudia De Moor. Vosschemie Benelux geloofde van in het begin in de kansen van Jurgen Baert op de Belgian Chocolate Masters. “We hebben hem van in het begin bijgestaan met advies en de juiste materiaalkeuze. Daarnaast hebben we hem deels via sponsoring ondersteund.”

Dat Vosschemie Benelux zich goed weet de positioneren in de chocoladesector, blijkt ook uit de tweede plaats van chocolatier Roel Dom op de World Chocolate Masters 2012-2013. Ook toen werden hem siliconen geadviseerd.

Vosschemie biedt een gamma aan producten aan waarmee mallen en reproducties voor verschillende toepassingsgebieden gemaakt kunnen worden. Het familiebedrijf is ontstaan in 1968 onder de naam Vosschemie Belgium. Nadien werd het omgedoopt tot Vosschemie Polyester De Moor. Sinds 2010 gaat de onderneming door het leven als Vosschemie Benelux. Vandaag staat Claudia De Moor aan het roer, samen met haar zus Dania De Moor en broer Marc De Moor.