ShopWeDo vormt verzendsoftware om tot Sendr

Jens De Schrijver, Veronique Bogaerts en Kenny Van Paesschen

Jens De Schrijver, Veronique Bogaerts en Kenny Van Paesschen

Het Mechelse ShopWeDo wijzigt de naam van de Easy Shipper dienst naar Sendr. Met deze naamswijziging wil het bedrijf van Kenny Van Paesschen en Veronique Bogaerts een duidelijk onderscheid creëren tussen hun e-fulfilment diensten en de verzendsoftware. “Voor sommige klanten was het vaak verwarrend en dat is nu opgelost”, aldus Kenny Van Paesschen. “ShopWeDo is de naam van ons e-fulfilment bedrijf en Sendr van de online verzendsoftware.” Met Sendr hebben Kenny en Veronique hun derde succesvol e-commerce bedrijf opgericht. Ondertussen zijn ze met Sendr ook al actief in Nederland.

Sendr is een online dienst voor allerhande bedrijven waarmee er snel, goedkoop en zonder contract pakjes kunnen worden verstuurd via Bpost, Postnl, DHL en DPD. Na één jaar wordt de service al door 1.300 klanten gebruikt. “De goedkope prijzen zijn natuurlijk belangrijk, maar het meest gehoorde argument om met Sendr te werken, is wel het gebruiksgemak en het ruime onafhankelijke pakjesbezorgersaanbod van ons platform. Het ene pakje verzend je nu eenmaal liever met Bpost dan het andere,” klinkt het bij Veronique Bogaerts.

Het Mechelse bedrijf werkt nog volop aan uitbreidingen. Zo worden dit najaar nog de Kariboo!-spots geïntegreerd en wordt er met tal van andere pakjesbezorgers momenteel rond de tafel gezeten. “Ook aan het ophalen van de Sendr-pakketten wordt gewerkt”, geeft Kenny nog mee. “We willen zo snel mogelijk een complete verzendservice aanbieden aan zoveel mogelijk Belgische bedrijven en dat kan door ook de ophalingen te gaan organiseren.” In Mechelen worden momenteel de pakjes van heel wat handelaars die Sendr gebruiken, al elke dag gezamenlijk opgehaald door fietskoeriers.